Visie

Door dingen die we in ons leven meemaken, zoals nare gebeurtenissen, negatieve reacties van anderen of de gevolgen van de prestatiedruk in de maatschappij, kunnen we steeds verder afdrijven van onszelf. Je neemt bijvoorbeeld een baan of volgt een studie die niet goed bij je past of je gaat heel hard werken omdat je denkt anders tekort te schieten. Pas jij je aan om maar aardig of goed gevonden te worden? Door je omgeving of door de maatschappij? Hoeveel verbinding voel jij met jezelf? 

Tijdens de begeleiding leer je deze verbinding weer te herstellen. Soms is het daarvoor nodig om verschillende laagjes af te pellen, zoals overtuigingen, gebeurtenissen een plek te geven, bepaalde gedragspatronen af te leren. Zodat je weer uitkomt bij wie je daadwerkelijk bent: je authentieke zelf. Zodat je kan doen wat bij jou past en wat voor jou goed voelt (los van wat anderen hiervan vinden).

Ik werk altijd vanuit een holistische insteek

Holistisch werken betekent werken met vier niveaus:

 • Fysiek:
  Er zit zoveel wijsheid verscholen in jouw lichaam, dat precies weet wat goed voor jou is en wat niet. Ben je een leven aan het leiden dat niet bij je past? Dan zal je lichaam je dat laten weten. Het zal eerst fluisteren en later schreeuwen. Heb je bijvoorbeeld last van rugpijn of ben je vaak ziek, dan kan dit een signaal zijn dat je iets in je leven mag veranderen.
 • Mentaal:
  Hoe je over jezelf denkt heeft zoveel invloed op hoe jij je voelt. Heb je last van negatieve gedachtes, dan zullen we onderzoeken welke negatieve overtuigingen hieronder verscholen gaan. Geloof je bijvoorbeeld dat je niet goed genoeg bent? Dan zal je dit telkens weer tegenkomen. We zullen dan werken aan nieuwe overtuigen die je meer zullen helpen.
 • Emotioneel:
  Het kan soms lastig zijn om emoties en gevoelens er te laten zijn. Dan kan het makkelijker zijn om ze te onderdrukken (ze niet te voelen). Af en toe is dat oké, maar als je dit vaker doet dan zul/zal je op de lange termijn merken dat dit een negatieve invloed kan hebben. Emoties willen gevoeld worden. Ze kunnen blijven terugkomen totdat je ze doorvoeld hebt.
 • Spiritueel/ energetisch:
  Waar haal jij zingeving uit? Wat is jouw missie in het leven? Kan jouw energie vrijelijk stromen of zit daar een blokkade in? Als je merkt dat je hier geen helderheid in hebt, heeft dat een uitwerking. Het kan fijn zijn om dit te onderzoeken en te ontdekken wat je mag toevoegen of juist loslaten in je leven.

Al deze niveaus hebben invloed op elkaar. Zit er een blokkade op één niveau, dan kan dit gaan doorwerken naar andere niveaus. Samen kijken we naar wat de kern is van jouw vraagstuk. Als je hieraan werkt, zal je merken dat het alle niveaus positief beïnvloedt.