Over mij

Ik ben Sylvie Bastiaanssen (1995) en woon in Breda.

Als klein kind was ik een creatief meisje en het liefst buiten. Ik had al heel vroeg helder dat ik graag anderen wilde helpen en vond het boeiend om mensen te observeren. Zo voelde ik makkelijk aan hoe anderen zich écht voelden en was ik graag bezig met het in kaart brengen van sociale interacties.

Na de middelbare school ben ik daarom Psychologie gaan studeren op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik vond alles interessant. Echter na een aantal jaren merkte ik dat mijn visie toch wel anders was dan wat ik aangeleerd kreeg. Voor mij is er meer dan wat er enkel met wetenschappelijk onderzoek aangetoond is.

Na een aantal jaren in de reguliere GGZ te hebben gewerkt liep ik daardoor ook vast. Ik wilde dingen graag anders doen: Ik wilde meer tijd voor cliënten, samen met de cliënt kunnen bepalen hoeveel sessies we nodig hadden, en niet vastzitten aan standaard protocollen. Ik voelde me in mijn vrijheid beperkt en raakte daardoor burn-out. Ik was niet trouw aan mezelf en dat liet mijn lijf mij merken. Ik moest dus andere keuzes gaan maken.

Uiteindelijk heb ik besloten om te gaan doen wat ik altijd al wilde: voor mezelf beginnen en op mijn eigen manier werken. Mijn wetenschappelijke achtergrond heb ik aangevuld met diverse coachingopleidingen, waarin ik leerde om ook intuïtief te werken, met het lichaam en met systemische opstellingen. Dit gebruik ik allemaal tijdens mijn sessies. Het geeft me ontzettend veel vervulling om nu datgene te doen dat helemaal bij mij past.

Naast mijn werk ben ik een echte natuurliefhebber en wandel het liefst in de bergen. Ik houd verder van koken, schrijven, tekenen en lezen. Als persoon ben ik hooggevoelig. Hoewel dit soms lastig kan zijn, zie ik het juist als kracht. Ik ben open-minded en houd ervan om nieuwe culturen te ontdekken en andere visies te horen. Zo vind ik het ook erg interessant hoe ze in andere culturen tegen mentale problemen aankijken. 

Het belangrijkste is er natuurlijk dat er een klik is tussen ons. Hopelijk heb je nu al wat meer een idee over mij.