Samenwerking

Greetje

Met mijn praktijk Het Zonnewiel was ik in 2007 één van de eerste kindercoaches van Nederland. Hier richt ik me op het coachen & counselen van kinderen, jongeren en ouders. Als pionier op het gebied van kindercoaching won ik de startersprijs van de Kamer van Koophandel in 2009.

De drijfveer achter alles wat ik doe is dat ik mensen graag inspireer tot het leiden van een authentiek leven, waarin ruimte is voor groei, verwondering en verbondenheid. Maar soms is er iemand anders nodig die ineens perfect je missie weet te verwoorden. Een jonge meid van 16 jaar schreef me een kaartje tijdens haar coachtraject, verschillende momenten in haar leven heb ik haar mogen begeleiden: ‘Je hebt me tot een kwetsbaar én krachtig mens gemaakt’. Precies die combinatie. Dat vond ik zo schitterend verwoord.

Misschien ken je me wel van ‘Matty en Greetje’? Met Matty van der Rijzen heb ik eerder Schatgravers® (inmiddels ook Engelstalig uitgegeven), KompasVinder® en de methodiek Schateiland Expeditie® ontwikkeld.

Ik combineer kennis en ervaring graag met een creatieve en speelse aanpak. Mijn ervaring is dat dit sneller en gemakkelijker inzichtelijk maakt wat er speelt en wat nodig is. Bovendien is het een stuk leuker! Al met al duurt het jaren voordat er een eindproduct ligt. Steeds wordt het idee verder bijgeschaafd of uitgebreid, net zolang totdat er iets ligt dat echt raak is.

Voor meer info kijk op:

Christa

Mijn naam is Christa Hesseling. In 2000 heb ik mijn HBO-V diploma behaald. Hierna ben ik als verpleegkundige t/m 2013 werkzaam geweest binnen de reguliere gezondheidszorg, met name de gerontopsychiatrie en psychogeriatrie.
Door mijn interesse in andere mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen, kwam ik uiteindelijk in aanraking met de traditionele Chinese geneeskunde. In 2009 ben ik begonnen met de opleiding tuina-therapie aan de Academie Qing Bai te Amersfoort, welke ik in 2013 heb afgerond. In 2012 ben ik aan dezelfde Academie (maar dan in Breda) tevens gestart met de opleiding acupunctuur. Deze opleiding heb ik afgerond in 2014.

TCM (Traditional Chinese Medicine) spreekt mij aan omdat er net zoals in de westerse geneeskunde behandeld wordt naar aanleiding van een duidelijke diagnosestelling. Daarnaast worden lichaam en geest als één geheel gezien en ook als zodanig behandeld, er wordt hierbij uitgegaan van het zelfhelend vermogen. De traditionele Chinese geneeskunde is meer dan 4000 jaar oud en heeft zich, met het ontstaan van nieuwe ziektes en aandoeningen, al die tijd verder ontwikkeld.

Nu TCM en de westerse geneeskunde elkaar steeds vaker ontmoeten, blijkt dat TCM tevens een belangrijke toegevoegde waarde kan hebben voor westerse behandelmethoden. Genezing van bepaalde aandoeningen verloopt doorgaans sneller met ondersteuning van acupunctuur. Chronische klachten die ook een westerse aanpak nodig hebben, kunnen met behulp van acupunctuur en/of tuina-therapie zodanig gestabiliseerd worden zodat er bijvoorbeeld uiteindelijk minder medicatie nodig is. Daarnaast kan acupunctuur bepaalde bijwerkingen van westerse behandelmethoden verminderen of verzachten. Hierbij blijft TCM op zichzelf staand en is het nog steeds goed mogelijk een groot aantal klachten alleen met acupunctuur of tuina-therapie te behandelen.

Zowel de westerse geneeskunde als TCM staan niet stil. Beiden zijn continu in ontwikkeling om nieuwe en betere manieren te vinden om het lichamelijk en geestelijk welbevinden te vergroten of om nieuwe ziektes en aandoeningen te behandelen.

Voor meer info kijk op: